sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Maahanmuuttajataustaiset isänpäiväbileet

Koska me ollaan nyt maahanmuuttajia, pitäisi meidän kai yrittää toimia "maassa maan tavalla". Tänään me kuitenkin ollaan oltu varsin kurittomia, ja vietettiin isänpäivää ihan kaikki 7kk etuajassa (tai 5kk myöhässä, miten sen nyt ottaa), sillä täälläpäin maailmaa isänpäivää juhlitaan kesäkuussa. Aikaisempina isänpäivinä itse (lasten)isä on ollut aina töissä, joten otettiin nyt kerrankin ilo irti siitä kun ollaan kotona vaan. Aamiaisviritelmän tein aamulla Juhon vielä nukkuessa. Tässä taloudessa ei onneksi tarvitse hiipiä hiljaa keittiöön kahvinkeittopuuhiin, koska Juho ei varmasti vahingossakaan heräisi vaikka järjestäisin tässä aamun ratoksi ilotulituksen olohuoneessa. Keitin siis kahvit ja tein valmiit leivät. Olisi ollut kiva hakea lähi boulangeriesta jotain tuoretta leipää ja vaikka leivokset, mutta sitten mun olisi pitänyt ottaa lapsetkin mukaan joten unohdin koko ajatuksen.  Tuoreita leipomotuotteita voi odottaa sänkyyn sitten kun lapset on tarpeeksi isoja hakeakseen ne itse isälleen aamulla, haha. Päätin tosin, että ensivuonna Karri saa tehdä isälleen leivätkin, ja jos ei tee niin isä itse on hyvä ja valmistaa aamiaisensa. Sen verran epäyllättynyt "jaa" Juhon suusta nimittäin tuli, kun kannoin nelikerroksisen paahtoleipäviritelmän ja kahvit sänkyyn.
Meidän kapinalliseen myöhäisaikaiseen isänpäivään kuului myös ravintolassa syömistä. Tässä meidän kadulla, itseasiassa viereisessä talossa, on Libanonilainen ravintola jonka auki olevan takaoven ohi kuljetaan välillä ihan vaan siksi että sieltä tulevat tuoksut on niin taivaalliset. Syötiin mahat pinkeiksi ja vierittiin tuulisessa ja vähän viileässäkin ilmassa kotiin, jossa isänpäivää vietettiin mun toimesta sohvalla löhöillen lasten sekä Juhon painiessa. Niiden paini on sellaista hullua riehumista jota jatketaan niin kauan että joku itkee, ja myös Myy on nuoresta iästään huolimatta kova vastus.
Nyt jatkuu löhöily, huomiseen siis!
10.11.2013 025-001
10.11.2013 027-001


1 kommentti:

  1. Tehän voitte juhlia sitten uudelleen taas kesäkuussa :) (ja äitienpäivän tietysti myös kahteen kertaan, vaikka ne tulisikin kyllä vähän tylsästi 2 viikon välein). Mun mies on ranskalainen, ja vaikka se on asunut Suomessa jo yli kymmenen vuotta, niin sille tulee täkäläiset juhlapäivät aina vähän puskista - tosin tänä vuonna kaksoset supatti jo kaksi viikkoa ennen merkkipäivää että "on Papalle salaisuus, ei saa kertoa" niin ponnekkaasti, että ihan yllätyksenä ei tainneet lahjat tulla. ;)

    VastaaPoista