keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Perillä!

9.10.2013 001-002
9.10.2013 054-001
9.10.2013 010-001
9.10.2013 023-001
9.10.2013 029-001
9.10.2013 041-001
9.10.2013 048-001
Täällä ollaan! Saavuttiin sunnuntaina aamulla, yllättävän hyvin menneen lennon jälkeen. Myy nukkui melkein koko matkan, ja Karri väritti värityskirjaa, katseli maisemia ja söi karkkia. Ensimmäinen yö oltiin hotellissa, koska saatiin avaimet tänne kotiin vasta maanantaina. Sunnuntai käytettiinkin pelkkään uusien kotikulmien kiertelyyn, leikkipuistossa leikkimiseen ja syömiseen. Oltiin kaikki ihan mielettömän väsyneitä, koska oltiin herätty edellisenä yönä jo ennen kolmea. 
Maanantaina Juho lähti heti aamulla hakemaan avaimia kiinteistövälittäjältä. Mä jäin lasten kanssa hotellille, koska Myy oli tosi nuhainen ja muutenkin flunssainen, mikä taas aiheutti huutoa ja lisää huutoa. Karri katsoi telkkarista ranskaksi dubattuja lastenohjelmia kuten Puuhapeteä ja Kaapoa. Heti kun Juho tuli takaisin, kerättiin meidän tavarat ja lähdettiin kotiin. Oltiin edelleen tosi väsyneitä, joten Karri ja Myy kävi päiväunille, mä jäin lukemaan ranskalaisia juorulehtiä ja Juho lähti hakemaan meille rullakebabit (kyllä! Tänne asti tultiin vain kebabia syödäksemme). Syötiin kaikessa rauhassa, katsottiin (dubattuja) Täydellisiä naisia ja ihailtiin maisemia(meidän parvekkeelta on ihan kivat merinäköalat, kuten tuosta kuvasta näkyykin). Illemmalla käytiin supermarketissa ostamassa kaikkea mahdollista tarpeellista. Jotenkin tosi vaikeaa muuten keksiä mitä syötäisi, kun ei ole saatavilla niitä omia perinteisiä hätävararuokia. Muutenkin valinnanvaraa on liikaa, kun kaikkea pitää saada maistaa mutta ei tiedä mistä aloittaisi. Suuria ongelmia siis. 

Kaikki ihmiset on tosi ystävällisiä, ja apua tarjotaan joka paikassa niin paljon että ihan nolottaa. Kun olen ollut rattaiden kanssa kaupan jonossa, niin vanhuksetkin tarjoaa paikkaa edeltänsä. Kaikissa portaissa joku on heti kantamassa mun rattaita ennen kun olen edes kunnolla portaikkoon ehtinyt, ja jokapaikassa pidetään ovia auki. 

Karrin unirytmi jäi siitä sunnuntaiyöstä ihan sekaisin, ja täällä on ollut joka aamu herätys siinä viiden ja kuuden välillä. Aika kamalaa ja tästä on kyllä tultava loppu mahdollisimman pian. Tänään Karri nukkuikin vähän lyhyemmät päiväunet ja meni vähän myöhemmin yöunille, jos vaikka sitten saataisi aamulla olla heräämättä edes kahdeksaan asti.

Tänään käytiin kaupoilla ostamassa puuttuvia asioita kuiten särkylääkettä ja soseita Myylle, sekä pyyhkeitä ja pussilakanoita. Ja netti! Huomenna varmaan järjestellään loput tavarat paikoilleen ja viedään Karri uimaan mereen, jonne se on himoinnut jo monta päivää. 

Mutta nyt me katsotaan mun uutta lempiohjelmaa: La meilleure boulangerie de France, ja syödään KitKattia. 

22 kommenttia:

 1. Kiva lukea kuulumisia sieltä! Kuulostaa kyllä niin jännittävältä ja ihanalta :)

  Oon varmaan kysynyt jo aiemminkin, mutta millä kameralla mahdat kuvata? Sulla on aina ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla on canon eos1100d, eli ihan perusmalli... :)

   Poista
  2. Mulla on sama (juuri menossa vaihtoon). Jotenkin oon koko ajan kuvitellut, että sulla on joku minijärkkäri tms.. :D En tiedä miksi!

   Poista
  3. No oliskin minijärkkäri mutta eiii... Tällä oon pärjännyt tään mennessä ainakin ihan hyvin, vaikka välillä kyllä ton ison ja painavan möhkäleen kantaminen mukana on vähän vaikeaa :)

   Poista
  4. Mietin ihan samaa ja harkitsinkin hetken, että vaihdan Canonin Olympus Pen Liteen tai johonkin. Sitten älysin, että noita Canonin oheishärpäkkeitä on monen sadan edestä, että tulis aika kalliiksi alkaa kaikkia vaihtamaan. Joten älykkäänä ihmisenä tilasin vielä painavamman kameranrungon vanhan tilalle. On se ainakin Canon? Ei tarvi ainakaan ostaa käsipainoja erikseen, kun harjoittaa Canonilla painonnostoakin.

   Poista
 2. Tarvitseeko edes mainita miten kateellinen olen... Ihanan näköistä! Tahtoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kun kamat kasaan, asunnon etsintään ja lentolippuja ostamaan sitten! ;)

   Poista
 3. Ihana kuulla teistä! Kaikki vaikuttaa täältäkin luettuna jo kutkuttavan jännittävältä! :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa kuulla että olette päässeet hyvin perille!;). Mitkä rattaat muuten ostitte sinne käyttöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. chicco liteway2 rattaat. meidän phil&tedsit olisi olleet liian kömpelöt tänne, kun jokapaikassa on portaita, ruuhkaa ja kadut on tosi kapeita. Noihin rattaisiin päädyttiin, kun ne on vain 44cm leveät, niissä on kääntyvät etupyörät ja selkänojan saa kokonaan alas joten myy voi nukkua niissä. Karrille on seisomalauta.

   Poista
 5. ymmärtääkö Karri että enää ei asuta Suomessa eikä voida nähdä sukulaisia niin usein ym? Olisi kiva kuulla asiaa Karrin näkökulmasta jos mahdollista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se taida oikein tajuta vielä, luulee varmaan että ollaan lomalla tai jotain... Kyselee aika usein sukulisten perään ja odottaa että tulisko joku käymään... Voin kirjoittaa myöhemmin enemmänkin Karrin näkökulmasta :)

   Poista
 6. Oletko kirjoittanut postausta siitä kuinka päädyitte sinne kaukomaille? Koitin selailla vanhempia postauksia taakse päin, muttei osunut silmään. Olisi mukava lukea siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole tainnut, mutta voisin sellaisen kyllä tehdä! :)

   Poista
 7. Voitteko ottaa mut au-pairiks tai adoptoida muuten vaan? Näyttää ihanalta tuo paikka! Miksi te muuten lähditte sinne? Huvikseen vai töitä vai sekoitusta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa tervetuloa ilmaiseksi aupairiksi :D lähdettiin nyt aluksi ihan huvikseen, mutta kyllä sitten myöhemmin juholla on jotain työjuttujakin tulossa

   Poista
 8. siistiä!! itekin haluaisin nyt pois suomesta jonnekin. mutta tuli mieleen, että miten hyvin te puhutte ranskaa ja millä kielellä tuutte sitten toimeen siellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No puhutaan ranskaa niin että pärjätään, mutta kyllä esim. tv-ohjelmista aika paljon juttuja menee ihan ohi :D mutta siis ranskalla tullaan pääosin toimeen.

   Poista
 9. Oletteko opiskelleet ranskaa vai miten osaatte niin hyvin sitä kieltä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen lukenut ranskaa koulussa, unohtanut kaiken ja nyt sitten ennen lähtöä yrittänyt palauttaa asioita mieleen. Aika nopeasti kyllä unohdetut asiat palautuu kun kieltä kuulee jokapaikassa ja sitä on vähän pakko käyttää :)

   Poista
 10. Onnea uuteen kotiin, kuullostaa ihanalle paikalle :)

  VastaaPoista