tiistai 15. lokakuuta 2013

Leikkipuisto ja oudot ranskalaiset

Karri on ollut koko viikonlopun kuumeessa, joten ollaan oltu vaan kotona sisällä. Toisaalta viikonloppu oli aika viileä ja sumuinen joten tuskin mitään ulkoilumaratoneja oltaisi kuitenkaan harrastettu. Nyt Kartsa on kuitenkin taas terveiden kirjoissa, ja lämpötilakin on palannut pariinkymmeneen asteeseen (vaikka pilvistä on edelleen) joten päätettiin lähteä aamulla katsomaan yhtä lähileikkipuistoa.
Täällä leikkipuistot on aika erilaisia kuin suomessa, sillä esimerkiksi maa on kokonaan sellaista pehmustettua alustaa jota suomessa on vain keinujen alla. Keinuja toisaalta täällä ei ole ollenkaan, kun ne on kuulemma vaarallisia. Myöskään hiekkalaatikkoja ei (tietenkään) ole, koska herranjumala hiekassahan voisi ranskalaistyttöjen pitsisukkahousut ja lakrikengät likaantua. Välillä täällä kyllä tekisi mieli lyödä päätä seinään.

Näistä yliturvallisista leikkipuistoista päästäänkin sitten aasinsiltana kahteen muuhun surkuhupaisaan asiaan: Kilpapyöräilyyn ja skoottereihin. Täällä nimittäin pyöräily on the juttu. Tiukoissa pyöräilyasuissa ja aurinkolaseissa painetaan menemään isoina letkoina (keskellä autotietä tietysti), ja ilme on kaikilla niin keskittynyt että voisi luulla vähintäänkin ranskan ympäriajon viimeisten metrien olevan käynnissä. Ja sitten ne skootterit. Kaikilla on sellainen, ja niillä ajetaan kuin ne olisi cooleista cooleimpia moottoripyöriä. Lisävarusteita on luonnollisesti löydyttävä, ja skoottereiden mersu on tietysti se malli jossa on kaikki mahdolliset kuljetusboksit edessä ja takana ja sivuilla, sekä kaksi etupyörää. En yhtään ihmettelisi jos täällä pyörisi telkkarissa Pimp my skootteri-ohjelma. Mutta ehkä mä itse olen vain juntti suomalainen eikä mun tarvitsekaan ymmärtää, ja ehkä ranskalaiset naureskelee ihan yhtä paljon suomen sauvakävelijöille ja autotienlevyisille kävelyteille.
(itseasiassa kolmas asia joka mua naurattaa, on herkkumainoksissa pyörivät varoitustekstit. Esimerkiksi keksi/muro/limsa/karkki/hampurilais- mainoksissa on alareunassa "varoitusteksti", joita on erilaisia. Teksteissä kehotetaan esimerkiksi syömään vähintään 5 hedelmää tai vihannesta pävässä, välttämään napostelua aterioiden välillä ja harrastamaan liikuntaa säännöllisesti. Ihan kiva ajatus, mutta uskottavuutta syö vähän se samaan aikaan mainoksessa suklaavanukasta tajunnanräjäyttäväksi kehuva langanlaiha nainen...)

No jokatapauksessa, nyt karkasi ihan skootteri käsistä tästä jutusta taas. Sitä piti vaan sanoa, että se lähileikkipuisto oli tosiaan ihan kiva, KUNNES puskasta juoksi varmaan parikymmensenttinen rotta keskelle puistoa. Ja joo, kyllä mä tottakai tiedän että niitä rottia täällä vilisee vähän eritavalla kuin suomessa, mutta en voi kieltää etteikö olisi aika mojovat kylmätväreet menneet kun sellainen hengailee yhtäkkiä keskellä leikkipuistoa. HYÄK, niinkuin Karri sanoisi (hyi+yäk=hyäk). Sen jälkeen mä olinkin ihan vainoharhainen, ja luulin rottia olevan jokapaikassa.

Huomenna Juho menee hammaslääkäriin poistamaan viisaudenhampaan, ja mä ajattelin lähteä samaa matkaa lasten kanssa keskustaan. Meidän koti sijaitsee täällä vähän keskustasta syrjässä, mutta meren rannalla ja venesataman edessä ("lähijunalla" keskustaan pääsee viidessä minuutissa ja juna-asema on ihan meidän talon viereisellä kadulla). Rauhallisemmalla alueella on yllättävää kyllä ihan kivaa asua näin vaihteeksi, ja se on paljon sanottu paatuneen keskusta-asujan suusta. Täällä keskustassa on nimitäin niin kaoottinen meno, etten siellä kyllä selviäisi näiden ipanoiden kanssa järjissäni. Hyvä jos selviän täälläkään, nimim. Karri istuu juuri jäähyllä raahattuaan Myytä jalasta vetäen pitkin makkaria...... Nyt pitää mennä tästä jaarittelemasta, ettei pennut vallan villiinny!
15.10.2013 015-001
15.10.2013 017-001
15.10.2013 036-001
15.10.2013 040-001
15.10.2013 046-001
15.10.2013 053-001
15.10.2013 059-001
15.10.2013 064-001
15.10.2013 075-001
15.10.2013 078-001
15.10.2013 081-001

7 kommenttia:

 1. Teidän Karrilla on melkein yhtä miellyttäviä tapoja rakastaa siskoaan kuin meidän kaksivuotiaalla :D Kateellisena katson täällä näitä kuvia, näyttää ihan mielettömältä! Meidän ikkunasta näkyy lehdettömät puut ja pelto, vähän kärjistettynä.

  VastaaPoista
 2. Mä olen seuraillut jo pitkään blogiasi ja jokusen kuukauden entistä tiiviimmin, koska meidän poika on melkein saman ikäinen Myyn kanssa (syntynyt 23.5). Harkitsin jo kyllä (vitsi vitsi...) blogin lukemisen lopettamista, kun muutitte Ranskaan, koska täällä tulee vettä ja räntää ja siellä näyttää olevan kivan lämpimät kelit. Mutta rispektiä teille, aika hullua lähteä kahden pienen lapsen kanssa ulkomaille asumaan!

  VastaaPoista
 3. Oijoijoi kuinka nätti sä oot! Laitappa lisää itestäs kuvia tänne, niin saadaa "tekstille kasvot". ;)

  Ja voi ku ihanaa, että puette Karrille tuollaisia vaatteita, jotka ei ole just pojan tai tytön.

  Ja tuota se mun piti sanoa, että sun blogi on ihana. :)

  VastaaPoista
 4. Osaatteko työ sujuvasti ranskaa vai pärjääkö siellä englannilla?

  VastaaPoista
 5. Eksyin tänne jonkun toisen blogin kautta, ja kyllä näyttää ja kuulostaa tutulta. Me käydään siis mummolassa Ranskassa (tosin siellä lounaisosassa, eikä meren ranalla) ja Jyväskylän kokoisessa kaupungissa on tasan yksi parin sadan neliön leikkipuisto, jossa ei tietenkään ole keinuja eikä hiekkalaatikkoa - eikä yli 3-vuotiaille kyllä muutenkaan juuri tekemistä kun kiipeilytelineetkin on hädin tuskin metrisiä. Mutta onhan siellä kyllä mm. se hyvä puoli, ettei joululomallakaan tarvitse rukkasia käteen puistoon lähtiessä. ;)

  VastaaPoista
 6. Voi minkä nyt teit , luen blogiasi hartaasti ja etenkin kuvia odottaen, että osaan hahmottaa elämäänne siellä kaukana niin eikös sun pitänyt se pirun rottakin kuvata !!! Uskaltaakohan toivoa, ettet enää pelottele, rakas siippasi tietää kyllä kuka niitä otuksia pelkää jo kuvassakin.... Kiva, että olette kotiutunut ja Karrikin tervehtyi. Joko päämiehesi ? löysi töitä sieltä Lämpöisin ajatuksin täältä ensilumen keskeltä..

  VastaaPoista
 7. Onpa teitä kiva seurata;) ja kivaa ranskaa teille!!

  VastaaPoista