maanantai 28. lokakuuta 2013

Harvinaisen OK sunnuntai

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kun olin syönyt sipsini ja mökötin edelleen sohvalla muun perheen jo nukkuessa, päätin että hitto soikoon nyt saa tietokone luvan toimia tai heitän sillä vesilintua (koska mun teki mieli katsoa netistä Erilaisia äitejä). Laitoin kuivumassa olevat palaset paikoilleen ja käynnistin koneen, ja eihän se mitään toiminut. En kuitenkaan heittänyt sitä vesilintua, vaan purin koneen kaikessa hiljaiduudessa takaisin pöydälle, ettei Juho voisi aamulla syyttää mua siitä että "ei se tietenkään toimi kun sä käynnistit sen ennen kuin se oli kokonaan kuiva!". Saatoin kyllä ladella aika pitkät pätkät alatyylisiä ilmaisuja joita ei varmaan tällaiseen lasten kuvilla kuorrutettuun mammablogiin voi kirjoittaa. Tiedätte varmaan kuitenkin.
No, mutta aamulla sitten Juho heräsi ja kokosi koneen palaset yhteen (ja tässä vaiheessa mä pidin edelleen mykkäkoulua Juholle, vaikka eihän se kyllä ollut mitenkään osallinen koko kastumisepisodiin...heh), ja yllättäen kone käynnistyikin ja toimi ihan niinkuin ennenkin. Jee! Jatkossa en varmaankaan enää harrasta yhdistelmää: kylpyamme täynnä vettä+2vuotias ammeessa leikkimässä purkeilla+minä tietokoneen kanssa ammeen vieressä.

Lisäksi sunnuntaina tapahtui muitakin mullistavia asioita. Me oltiin nimittäin Karrin kanssa kylvyssä (joo, taas, ja kone ei ollut mukana) kun Juho päätti tuoda Myynkin ammeeseen. Myyhän ei ole suoriutunut yhdestäkään peseytymiskerrasta ilman korviariipivää huutoa, ja vesi tuntuu olevan Mymmelin pahin vihollinen. Mutta sunnuntaina Myy yhtäkkiä tykkäsikin olla kylvyssä, ja polskutteli ja roiskutteli siellä vettä kuin vanha tekijä. Karrikin innostui Myyn kanssa kylpemisestä ja nauraa hekotti niin että naapurit taas varmaan vetivät kuulosuojaimia korville ja manasivat hulluja (ja äänekkäitä) suomalaisia. Myy ei olisi lopulta millään halunnut lähteä kylvystä pois.
Siinä kylvyssä ollessa tuli muuten mieleen, että Karri ja Myy on kehittyneet ihan eri tahdissa ja eritavalla. Karri esimerkiksi alkoi kääntymään vasta ehkä joskus 4-5 kuisena, kun taas Myy pyöri ympäri molempiin suuntiin jo reilun kuukauden vanhana. Toisaalta taas Karri "jutteli" ja naureskeli paljon enemmän kuin Myy. Myy on usein aika vakavailmeinen ja hiljainen Karrin vauva-aikaan verrattuna.

Me ei myöskään ollenkaan muistettu kellojen siirtämistä, ja saatinkin vasta iltapäivällä tietää eläneemme koko päivän väärässä ajassa. Mutta toisaalta tunnilla sinne tai tänne ei ole hirveästi merkitystä, jos päivän tekemisenä on: Kylpeminen, siivous, skypessä puhuminen ja syöminen.

Sunnuntaina tapahtui vielä muutakin hämmentävää. Me oltiin läheisessä kahvilassa istuskelemassa, Myy nukkui rattaissa, mä ja Juho juotiin kahvia ja Karri leikki siinä pihalla muiden lasten kanssa. Niillä kaikilla muilla lapsilla oli potkulaudat, joita Karri katseli ihaillen. Kun me oltiin lähdössä, tuli yhden potkulautalapsen isoisä sanomaan että odottakaapa hetki. Mies asui viereisessä talossa, ja meni hakemaan varastosta kolmipyörän, ojensi pyörän Karrille ja sanoi että Karri saa pitää sen, ole hyvä ja bonne soiree. Lähdettiin sitten vähän hämmentyneinä kotia kohti, Karri uudella kolmipyörällään potkutellen (ja myöhemmin raivoten kun ei se pyöräily ollutkaan ihan niin helppoa....).

Kaikenkaikkiaan yllättävän hyvä sunnuntai, ennakko odotuksista huolimatta. Tänään me ollaankin oltu vaan leikkipuistossa, ja kävelty vahingossa 10km lenkki. Piti käydä vähän katsomassa mitä nurkan takana on, mutta tulikin sitten kierrettyä kokonaisen niemen ympäri.

PS. Viikon Suomibongaukset: kävelin yhden second hand kaupan ohi, ja siinä ikkunassa oli kaksi Tapiovaaran pinnatuolia. Hintalapussa luki "taibiouaara"... Ja ostin La case de cousin Paul- koristevalot (sellaiset mitkä kaikilla tuntuu olevan) paikallisesta Anttilasta eli Monoprixistä, ja pakkauksen sisällä oli suomenkieliset asennusohjeet! Voi tätä kotoisuuden tunnetta!
28.10.2013 004-002
28.10.2013 019-002
28.10.2013 024-002
28.10.2013 032-002
28.10.2013 037-002
28.10.2013 043-002
28.10.2013 059-002

6 kommenttia:

 1. Saanko kysyä sulta Heini, että minkä ikäisiä te ootte Juhon kanssa?

  P.s Karri on kasvanut ihan kauhean hurjasti! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen 22 ja Juho 28. Ja niin onkin kasvanut, se on ihan big boy nykyään... :(

   Poista
 2. Näitä sun juttuja on ihan hulvaton lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Päivän (tai siis illan, kun pitää säästää aina iltaan niin voi nukahtaa hymyssä suin) varma pelastus! :)

   Poista
 3. Elämä on ihmeellisiä sattumuksia, ainakin aina välillä :) Ja kuinka hauskoja nuo lokit rivissä!

  VastaaPoista