keskiviikko 21. elokuuta 2013

Myy vastaan päärynä

Myy täytti eilen kolme kuukautta. Kolmikuinen Myy hymyilee paljon, itkee vielä enemmän. Yöt nukkuu hyvin, monesti herää ensimmäisen kerran syömään vasta kuudelta aamulla. Osaa käntyä mahalta selälleen ja toisinpäin. Välillä tosin kääntyilee "vahingossa" ja suuttuu itselleen kun haluaisi olla selällään mutta kääntyykin mahalle (tai toisinpäin). On ihan superherkkä, saattaa säpsähtää hereille esimerkiksi oman liikahduksensa takia. Syö hereillä ollessaan maitoa todella usein, mutta ihan pieniä annoksia kerrallaan.
Myy käyttää vaatteissa kokoa 56 ja 62 (joka on kyllä vielä reilu).
Leikkikaaren lelut ja peili kiinnostaa paljon, samoin ihmisille juttelu. Juttelee välillä tosi pitkiäkin aikoja putkeen. Karrin leikkien katsominen on myös varma naurattaja.
Mahavaivoja on edelleen aika paljon. Joinain päivinä Myy kiemurtelee ja kitisee koko päivän, aamusta iltaan. Siihen ei auta oikeastaan mikään muu kuin sylissä hytkyttäminen ja ympäri asuntoa käveleminen (eikä varmaan tarvitse olla Sherlock tajutakseen, etten jaksa kävellä ympyrää koko päivää, ja vaikka jaksaisinkin niin Karrikin pitäisi huomata aina välillä).
Kolmikuukautismittoja en tiedä vielä, kun neuvola on vasta ensiviikolla, mutta veikkaisin että Myy on vähän pienempi kuin mitä Karri oli saman ikäisenä. Lueskelin aamulla täältä blogista juttuja Karrista kolmikuisena , ja Karri näyttää ihan kuvissakin isommalta.
Mulle on nyt iskenyt sama ärsyttävä vaiva kuin Karrinkin syntymän jälkeen näihin samoihin aikoihin, nimittäin tukka tippuu päästä. Pelkästään Karrin jälkeen mun hiukset oheni varmaan puolella, joten nyt tämän toisen hiustenlähtöajan jälkeen pitää sitten varmaan heittää pinnit ja ponnarit nurkkaan ja alkaa vahaamaan kaljua.

Tänään me tarjotitin Mymmelille ensimmäistä kertaa sosetta. Karri aloitti aikanaan soseuransa kukkakaalilla, mutta koska meidän sauvasekoitin JA blenderi on molemmat hajonneet, ei nyt saatu ensimmäisiä soseita tehtyä itse. Ostin kaupasta purkin mangoa, mustikkaa, omenaa ja päärynää. Mangon söin himoissani eilen illalla itse, joten Myy sai maistaa päärynää. Tai no, maistaa ja maistaa. Eipä sinne suuhun asti tainnut päärynää juurikaan eksyä...

15 kommenttia:

 1. Mä en tajuu. Miksi pitää tarjota jo kolme kuukautiselle sosetta, kun kuitenkin täysimetyksen suositus on kuusi kuukautta ja aikaisin soseiden aloitusaika neljä kuukautta? Ei se vauva vielä tarvi mitään tuollaisia. Aikuisten huvin vuoksi vaan tarjotaan aikaisemmin, vaikka raukalla voi vaan mennä ihan vatsa sekaisin. Vaikka tosin eihän se tainnut mitään syödäkään? Jätä suosiolla purkit vielä kuukaudeksi kaapin perälle. Mielummin kolmeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sä tiedät imetänkö mä vauvaani ollenkaan? Niimpä, et mistään. Ja kiinteiden aloitusikä on yksilöllinen. Me aloitettiin nyt, aloita sä omallasi vaikka vuoden ikäisenä :) mä muuten arvasin, että joku tulee kertomaan mielipiteensä tästä(kin) asiasta ....

   Poista
  2. Minäpä imetin eikä vauva saanut korviketta, silti aloitettiin soseet 4kk iässä. 6Kk suositus alkaa olla aikansa elänyt, uusimpien tutkimusten mukaan 4-5kuisena kun aloittaa niin allergiariski vähenee. Meillä muuten aloitettiin ne tuolloin parempien yöunien toivossa. Ja joa on korvikkeella niin sitähän vauva saa juoda vain 2 litraa (?) Päivässä, jos ei nälkä sillä taltu niin on vähän pakko antaa kiinteitä. Ärsyttävää iun kaikesta pitää tulla pätemään vaikjäkei kunnon tietoa selvästikään ole.

   Terveisin 11-kuista vauvaansa edelleen imettävä äiti

   Poista
  3. Hehe en yleensä lue kommentteja, mutta arvasin myös että soseesta tulee sanomista ja oli aivan pakko katsoa ovatko ihmiset samanlaisia kuin ennenkin; aiheuttaakohan edes poliitikkojen toimet yhtä paljon kritisointia kuin äitien valinnat. Minulle ainakin neuvolassa suositeltiin jo ennen lapsen tultua 4 kk ikään, että kokeile sosetta, jos vaikka lapsi alkaisi nukkumaan paremmin ja olisi tyytyväisempi. Ja sehän toimi (toki muitakin perusolemiseen vaikuttavia tekijöitä saattoi olla rinnalla eikä soseella ja paremmilla unilla ole kausaalista suhdetta.) Mutta hei, syötä niitä soseita, imetä tai älä imetä, mutta älä välitä niistä jotka arvioivat sun äitiyttä / antavat neuvoja ymmärtämättä tai tietämättä tilanteiden todellista luonnetta.

   Olen seurannut blogiasi pitkään, ja ihailen kuinka hienosti olet jaksanut. Itselläni on uhmaikäinen ja jos vauvakin tulisi niin huoh missähän hoitolassa mää olisin. Tsemppiä sulle superpaljon, ja kiitos siitä että kuvaat "oikeaa elämää" blogissasi; olisi kammottavaa, jos kaikissa blogeissa vain hehkutettaisiin lapsiperhe-elämän ihanuutta eikä kukaan uskaltaisi ääneen mainita, kuinka raskasta ja vaativaa välillä on olla pienten lasten vanhempana.

   Poista
 2. Hei, oli pakko tulla sanomaan, että älä turhaan huolehdi kaljuuntumisesta! Raskausaikana jokin hormooni estää hiuksia lähtemästä (normaalisti siis ihmiseltä lähtee 100 hiusta per päivä) ja näin synnytyksen jälkeen ne kaikki kertyneet hiukset + uudet lähtevät, joten vaikka määrä on hurja ja hiuksia joka paikassa, niin ne eivät ole kaikki lähdössä :D

  Ihana soseensyöjä <3

  -vakituinen lukija, joka ei koskaan kommentoi. Oma poika teidän Karrin ikäinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se kai on, kammottaa vaan kun yhdellä suihkukerralla lähtee kourallinen hiuksia :D

   Poista
 3. Mulla olis teidän Myylle poikaystävä täällä. Kuulostaa nimittäin toi päivien kulku samalta, yöt vauva sentään jotenkuten nukkuu. Ja puolen vuoden kuluttua itkeä pillitän, kun vauva- aika menee niiiiiin nopeasti. Nyt tosin sitä odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, veikkaan että täälläkin puolen vuoden päästä itketään kun "se ei oo enää vauva!!" :D

   Poista
 4. voih, mikä ilme :) ihana Myy!!

  VastaaPoista
 5. Hyvä Myy! Me mennään L:n kanssa vielä ihan maidolla vaan, en jaksa alottaa sitä kaikkee ruokarumbaa vielä :D Ja eipä oo ainakaan vielä kasvua hidastanu, bodyt on jo kokoa 62-68 vaikka tyttö on viikon Myytä nuorempi.

  p.s. Nyt jäin kiinni että luen sun blogia, tää on ihana :)

  VastaaPoista
 6. Vitsi mä tykkään sun blogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa kiva kuulla :) tää on kyllä jäänyt viimeaikoina aika vähälle huomiolle koko blogi...

   Poista