tiistai 29. tammikuuta 2013

Makuupussi for dummies

Ostin tänään Eurokankaasta pallokangasta, jolla oli tarkoitus päällystää vanha vauvan makuupussi. Pallokankaita oli kaikissa kivoissa väreissä, kuten keltaisena, vihreänä, pinkkinä, ja oranssinakin. Mä ostin kuitenkin tylsänä ihmisenä mustavalkoista. Ehkä vähän kaduttaa.
2013-01-031
Laiskan naisen makuupussiin ei tarvita siis kui makuupussi, kangasta, nuppineuloja, sakset ja ompelukone. Ja koska tämä on tosiaan laiskan naisen makuupussi, en mä jaksanut edes ratkoa vetoketjua irti, jotta kankaan olisi voinut siististi pujottaa vanhan kankaan ja vetoketjun väliin. Käänsin vain uuden kankaan reunat sisään ja kiinnitin nuppineuloilla reunoja pitkin niin, että vanha kangas peittyi.
29.1.2013 009-001
Kun kaikki reunat oli nuppineuloitettu, kaivoin ompelukoneen kaapista ja ompelin ihan läheltä reunoja, ettei vanha kangas vahingossakaan pääsisi vilkkumaan taitosten alta. Tähän vaiheeseen kuuluu tietysti olennaisena osana ruokapöydälle kiipeävä lapsi, joka työntää päätään omepelukoneen välistä ja huutaa "kukkuu!"...
29.1.2013 013-001
29.1.2013 014-001
Kun koko pussin ympäri on ommeltu, ei enää tarvitsekaan kuin päättää onko oikein tosi laiska ja jättää vielä pussin keskellä menevät tikkauksetkin tekemättä, vai ottaako itseään niskasta kiinni ja hurauttaa vielä nekin paikoilleen. Mä päätin olla reipas ja ommella myös tikkaukset, ettei pussi olisi niin muodoton. (vasemmalla ilman tikkauksia ja oikealla tikkausten kanssa).
2013-01-032
Ja tadaa, pussi on valmis! Kyllä nyt kääntyisi yläasteen käsityönopettaja haudassaan kun tämän näkisi.
Sitten pussiin voikin vielä mallailla Baby bornia ja testata miten tuleva isoveli reagoi pussissa pötköttävään vauvaan. 
29.1.2013 027-001
29.1.2013 028-001

9 kommenttia:

 1. Vauu miten hieno! Näin minäkin aion tehdä äp-pussille jos toinen vauva joskus siunaantuu. Tai siis pistän äitini asialle ompelemaan, mä en osaa tehä ompelukoneella muuta kuin tuhoa... Nimim. langat tuhannen solmussa

  VastaaPoista
 2. Ompas hieno! Eipä olis itelle tullut mieleen,pitää laittaa idea talteen jos joskus toinen lapsi meille suodaan :D

  VastaaPoista
 3. Ihana idea, ja aivan täydellinen tuo ensimmäinen kuva missä Karri on! Ihana "kukkuu" :-)
  HC

  VastaaPoista
 4. Hieno. Minä käytin vanhaa äp-makuupussia hyväkseni niin että tein siitä vauvalle lattiapeiton. Poistin vetoketju ja leikkasin suorakaiteen malliseski ja tein siihen uuden päällisen tilkuista. Tuli ihan hauska. Makuupussin päällytsäminen on myös ollut mielessä.

  VastaaPoista
 5. Kiva näköinen, vaikka onkin tuollaista päänsärkykangasta ;D

  VastaaPoista
 6. Tosi hieno, Vau vau vau!! Tiedänpähän, keneltä ruinaan apua, jos tuollainen tilanne tulee eteen. :)

  VastaaPoista
 7. Karrilla on kyllä niin nätit silmät :))

  VastaaPoista
 8. Ihana ihana! Vauvaikäistä ei enää tosin ole mutta näitä on kiva ihailla ;)

  VastaaPoista