torstai 23. elokuuta 2012

Sienipuistossa

23.8.2012 016-001
23.8.2012 021-001
23.8.2012 030-001
23.8.2012 044-001
23.8.2012 063-001
23.8.2012 073-001
Jee, vihdoinkin kunnon sadepäivä. Oltiin Sienipuistossa leikkimässä vaikka vettä tuli aika kovaakin. Karrin mielestä vesilätäköt oli ihan parasta, etenkin niissä tömistely ja istuminen, sekä veden lapioiminen. Myös liukumäessä valuvien vesipisaroien metsästys on selvästi tämän syksyn hittijuttu käpyjen syömisen lisäksi.
Mutta voi herranen aika että kotiin lähdettäessä Karri oli mudan ja kuran peitossa, ja arvatkaan vaan oliko sitten myös rattaat likaiset kun Karri oli niissä istunut. Joten kysymys kuuluu, mitä ihmettä te muut oikein teette että rattaat pysyy edes jotenkin siedettävässä kunnossa?
A. Ette edes päästä lastanne leikkimään niin että haalari on kurassa
B. Kannatte mukana jotain pyyhettä jolla pyyhitte lapsen ja haalarin ennen rattaisiin laittamista
C. Laitatte lapsen rattaisiin ettekä välitä liasta
D. Ette laita lasta rattaisiin kuraleikkien jälkeen vaan kannatte/laitatte kävelemään kotiin
E. Käytätte erillisiä kurahousuja jotka otatte pois ennen rattaisiin menoa
F. Annatte rattaien kuraantua ja pesette kankaita jatkuvasti
G. Teidän rattaanne vaan ei likaannu
H. Teillä on kahdet rattaat joista toiset saavat olla ihan yltäpäältä siinä itsessään ja toiset on sitten siistimmät
I. Mitään ei ole tehtävissä
J. Jotain muuta, mitä?
Ja siis mua ei pieni lika haittaa, mutta nuo rattaat olivat jo tämän yhden kurakerran jälkeen niin rapaiset, että en edes halua tietää mitä tapahtuu sitten kun näitä sadepäiviä on jokapäivä...

12 kommenttia:

 1. No meillä ratkaisu tulee olemaan H, koska ikävää se on toista rattaissa istuttaa kokoajan. Ja toisaalta tiedän jo etten jaksa puunata noita vaaleita rattaita kokoajan puhtaiksi. Ja meillä on jo varastossa parit lahjoituksena saadut mustat matkarattaat joissa pari tahraa ei tee pahaa. :)

  VastaaPoista
 2. Me ei olla käyty vielä sadesäällä ulkona leikkimässä, mutta mä olen ajatellut, että käytetään joko erillisiä kurahousuja, jotka otetaan pois ennen rattaisiin menoa tai laitan vaunuihin jonkun viltin tai muun suojan, joka on helpompi pestä kuin rattaiden kankaat.

  VastaaPoista
 3. Meillä on leikkipuisto niin lähellä, että kura/sadesäällä mennään mielummin kävellen. Saapa ainakin tutkia ne kaikki lätäköt siitä matkanvarreltakin. :) Mutta jos mentäis vaunuilla niin ottaisin varmaan mukaan jonkun pyyhkeen, jolla pyyhkäistä enimmät liat ja pistäisin vielä jonkun pussin tai jonkun penkin suojaksi. :)

  VastaaPoista
 4. Me ei olla toistaiseksi käyty huonolla säällä ulkona, mutta mä ratkaisisin asian erillisillä kurahousuilla :) ja voihan sitä laittaa pyyhkeenkin pyllyn alle suojaamaan pahimmalta lialta.

  VastaaPoista
 5. Voi Karri on niin suloinen tossa haalarissaan! Ja muakin pelottaa noi kurakelit, kun meillä on ne kermanväriset Emmaljungat. Ajattelin, etten halua valkoisia, ettei lika näy ja kermanvärisissä on enemmän ilmettä. Eikös sen keinonahan saa aika hyvin putsattua? Aina saa toivoa... Mitkä rattaat teillä on? :)

  Ja oon tosiaan 21v mamma Turusta. Mulla on 8 kuukauden ikäinen poika :) Liityin vasta äskettäin lukijaksi, vaikka muistan käyneeni jo aikaisemmin täällä kurkkimassa, ihana blogi sulla! :)

  VastaaPoista
 6. Oma poikani ei ole vielä siinä iässä että tuo kurajuttu olisi ajankohtainen, mutta muistan muutama vuosi sitten hoitaneen hieman Karria vanhempaa poikaa ja puistosta kun lähdettiin ni kuravaatteet otettiin pois ja sitten rattaisiin :) näin mäkin aion tulevaisuudessa varmaan tehdä, olen ihan neuroottinen meidän vaunujen kanssa :DD

  VastaaPoista
 7. Mulla on tiskiharja rattaiden korissa aina mukana, ja harjaan sillä pojan aina ennen rattaisiin istumista, kengät, pepun, polvet... ei tule hiekkaa sitten sisäänkään ja rattaat pysyneet puhtaina. Ja kun ei ole mitään kuraeteistä, tuo näppärä tiskiharja on ihan ehdoton. Lisäksi tiskiharja on helppo pestä hanan alla. Ei tarvii inhottavia märkiä rättejä kuletella.

  VastaaPoista
 8. Mä vastaan D, poika saa kävellä 100 metriä puistoon jos on kuraista. ( Ja joka kerta kaduttaa, kun lopulta äiti kantaa kuraisen penskan kotiin ja omat vaatteet on kauheassa scheissessa..)

  VastaaPoista
 9. pistä sinne rattaisiin vaikka jokin peitto jonka päälle sitten istumaan? tai jossei oo kylmä, niin riisu se kurainen puku pois, pidä hattu päässä ja laita vaikka peiton alle/makuupussiin istumaan?
  rattaat kyllä lähtee helpolla puhtaaksi, wipesit on ihan parasta mitä tietää.. terveisin se joka halusi ostaa vaaleanpunaiset vaunut....

  VastaaPoista
 10. E käytetään siis kuriksia. kurikset riisutaan ennen rattaisiin tai autoon menoa. Näin myös haalaria eitarvii pestä joka kerta kun on ulkoiltu!

  VastaaPoista
 11. Kätevät emännät. :)

  VastaaPoista
 12. Sellaista se on ja ehkä rättiä tai harjaa voisi pitää mukana..

  VastaaPoista