keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Uudet vanhat verhot

Meillä oli kaapissa parit vanhat valkoiset verhot. Mä en kuitenkaan halua olohuoneeseen valkoisia verhoja kun täällä on ihan tarpeeksi valkoista jo muutenkin, joten päätin ostaa Stockmannilta pesukonevärin. Värin sävy oli nimeltään Antique grey, ja kuvan perusteella sävy oli tosi tumma. Pakkauksessa kuitenkin sanottiin, että sekoitemateriaaleista valmistetut kankaat värjääntyvät haaleammiksi kuin luonnonmateriaalit (ja mun verhot ovat siis puuvilla-polyesteri sekoitusta), joten otin tuon tumman harmaan. Kovin suuria odotuksia mulla ei värjäyksen tuloksesta ollut, olin nimittäin ihan varma että metsään mennään ja kovaa. 
No jokatapauksessa ensin pesin verhot pesukoneessa pikapesulla. Kun verhot olivat puhtaat, otin kosteat verhot pois koneesta, kaadoin rumpuun väriainepussin, 500g ruokasuolaa ja päälle heitin kosteat verhot, niinkuin ohjeessa käskettiin. Sitten pesukoneeseen normaali 40 asteen pesu. Pesun jälkeen verhot olivat vielä vähän liian tummat, mutta ohjeen mukaan ne kuuluukin pestä vielä uudestaan tavallisen pesuaineen kanssa. Toisen pesun ja kuivumisen jälkeen verhoista tuli juuri sen sävyiset kun olin halunnutkin! Unbelieveable. Ne ovat juuri tarpeeksi vaaleat ja "elävän" näköiset.
Nyt puuttuu enää verhotanko, jonka menen huomenna hakemaan. 
11.7.2012 007-001
verhot ennen pesua ja värjäystä
11.7.2012 017-001
värjäyksen jälkeen (valoa vasten)

5 kommenttia:

 1. Ompa kyllä tyylikkään väriset :) Mukava kuulla, että tuo värjäys toimii, itsekin pitänyt kokeilla mutta olen ollut vähän pessimistinen noiden suhteen, ilmeisesti siis turhaan!

  VastaaPoista
 2. Jääkö väriä pesukoneeseen..? Siis pitääkö konetta jotenkin erityisesti pestä tms.. värjäyksen jälkeen.. :D Hienot on kyllä verhot.

  VastaaPoista
 3. Tulipa hienot ! Oon aina ajatellu et ei ehkä nii hyvät, mutta hyvä tietää jos joskus ittekkin tarvii värjätä ! (kiinnostaa myös mitä koneelle pitää tehdä värjäyksen jälkeen)

  VastaaPoista
 4. Lilli: Kannattaa kokeilla!:) Vaikka en mä kyllä edelleenkään luota noihin väreihin niin paljoa, että mitään kovin kallista kangasta lähtisin värjäämään..

  Anonyymi: No tuon toisen pesun jälkeen kun verhot otetaan koneesta pois, niin se kone laitetaan vielä pyörittämään kerran tyhjänä ihan perus 40 asteen ohjelma. Meillä on koneessa erillinen "pesukoneen pesu" ohjelma joten käytin sitä, eikä tuonne kyllä mitään jäänyt. Varmuuden vuoksi pesin värjäyksen jälkeen koneellisen harmaata pyykkiä että jos jotain olisi kuitenkin jäänyt niin ei haittaisi, mutta ei sieltä tosiaan mitään väriä kyllä enää tarttunut.

  Sara: Vastasinkin jo tuohon konejuttuun:)

  VastaaPoista