lauantai 5. toukokuuta 2012

Naapurirakkautta

Mun elämässäni ei ole oikeastaan koskaan tapahtunut mitään erityisen jännittävää tai ihmeellistä, päinvastoin. Kotona asuessani mun elämäni oli juuri niin tavallista kuin olla voi, äiti, isä ja veli, kaksi koiraa, puutalon pätkä ja farmariauto. Ulkomaanmatkoja pari kertaa vuodessa ja viikonloppuisin pussisiiderille.
Koska meidän taloudessa ei mitään ihmeellistä ollut, oli mulla ja mun äidillä tapana antaa lempinimiä meidän melkoisen oudoille naapureille. 

Bussikuskit: mies joka vaan näytti ihan bussikuskilta, vaikka ei me kyllä tiedetty mitä se oikeasti työkseen tekee. Kyseisen herrasmiehen vaimoa kutsuttiin luonnollisesti bussikuskin vaimoksi.

Sauvakävelijä: sauvakävelijä oli mies, jolla oli tapana naukkailla muutama olut liikaa. Sauvakävelijä sai lempinimensä siitä, kun eräänä uutenavuotena hän oli ilmeisesti luvannut alkaa sauvakävelemään, ja lähtikin seuraavana aamuna -30 asteen pakkasessa ilman pipoa ja hanskoja sauvakävelemään ihan kaatokännissä. Ei muuten näkynyt sauvakävelemässä enää sen jälkeen, taisi lupaukset unohtua. Sauvakävelijän vaimoa kutsuttiin sauvakävelijän vaimoksi, ja lapsia sauvakävelijän lapsiksi. 

Hippiäiset: Sisko ja veli, keski ikäisiä, asuivat yhdessä. Polttelivat jotain tupakkaa vahvempaa ja sen jälkeen tanssahtelivat aina pihalla. Monta kertaa näin kyseisen parivaljkon tanssahtelemassa myös esimerkiksi kaupassa ja keskustassa. Kummallakin oli afrotukka.

Turska: Nainen joka näytti ihan kalalta. Se nyt ei muuten ollut mitenkään outo, paitsi että oli pahempi kyylä kuin mä ja mun äiti yhteensä. 

Nyt mä olen huomannut jatkavani tätä samaa tapaa Juhon kanssa. Meidän lempinimen ansanneita naapureita ovat olleet mm. Sorsanen, Sakke, koiratyyppi, oopperalaulaja ja huutajanainen. 
Tänään sai taas yksi uusi naapuri lempinimen. PH eli peräkärryhipsteri, vaikka ensin nimesinkin kyseisen naapurin saatanan mulkuksi, kun hän oli jättänyt peräkärrynsä ulko-oven edessä olevalle jalkakäytävälle ja niin kiinni oveen, etten mä päässyt vaunuineni ulos. Saatanan mulkku (jossa yhdistyi kaikki hipsteri stereotypiat mitä vain keksiä voi) tuli kuitenkin ystävällisesti siirtämään peräkärryään, joten lempinimikin muuttui astetta ystävällisemmäksi, peräkärryhipsteriksi.  

Kuvat nyt ei liity naapureihin mitenkään, mutta seurasin tässä yhtenä päivänä Karria kameran kanssa ja voi luoja, se haluaa nykyään vain kaikkea sellaista, mikä on kielletty. Makkarin seinässä olevaa kännykän laturia, puhelinta ikkunalaudalla,  linssin suojusta sohvalla, verhojen nauhoja, autoja pihalla you name it.
14 kommenttia:

 1. :) Kuulostaa tutulta tuo naapurien nimittely. Meidän naapurissa asuu tupakkamummo, koirapappa, minihamerokkipimu, rollaattoriukko, pena...

  Ja ihanat pöksyt tuolla teidän pojalla, mistä moisia saa?

  VastaaPoista
 2. Meillä oli ekassa kämpässä naapureina räkämummo ja wermanni. :)

  Tuo räkämummo oli niin kova ketjupolttaja, että yöllä herättiin aina kauheaan räkäiseen yskimiseen, kun se seinäntakana röhi!

  VastaaPoista
 3. Voi ku itelläkin olis tuommonen ikkunalauta..

  Äidin kanssa yhden naapurit nimettiin Hottentoteiksi, se kyllä tuli ensin siitä ettei äiti muistanut niiden oikeaa sukunimeä joka liippaa aika läheltä. Sittemmin ne on ruvennut olemukseltaan tuntumaan vähä hottentoteilta.. :D

  Muutenhan on asunu sitten naapurissa talttahammas, Mörkö ja kusipäitä aika paljonkin! :D

  VastaaPoista
 4. Ihana huppari, mistä oot ostanut :)

  VastaaPoista
 5. Hehhe :D Mäkin annoin edellisessä kerrostalo asunnossa nimet parille naapurille :D Oli röökimuijaa, Johanna Tukiaista ja Ulla Taalasmaata :D Nyt en oo vielä tässä uudessa asunnossa kerenny antaan, kun just muutettiin, en oo vielä tarpeeks nähny noita meidän naapureita :D Mut eiköhän nekin jossainkohtaa saa nimet :)

  Ihana toi viimenen kuva Karrista ja ikkunalaudalla :)) <3

  VastaaPoista
 6. Moi! Kyselisin myös tosta hupparista. Eikö se olekin H&M:n? Tiedätkö saako niitä vielä kaupoista ostettua? :) Netissä ei ainakaan enää näkynyt..

  VastaaPoista
 7. Jonna: Pöksyt on Seppälästä, siitä uudesta Baby mallistosta. Olleet ilmeisesti aika suosittuja, että kannattaa pitää kiirettä ;)

  Satu: hahhah, varmaan tosi kiva herätä yöllä jonkun itse aiheuttamaan räkimiseen....

  Linda: No nuo ikkunalaudat on kyllä kivoja:) Ja apua mä nauroin tuota Mörköä :D

  Kippuralla: H&M:stä, tuo on joskus talvella ostettu ja silloinkin oli ainoa jäljellä oleva kappale, että en tiedä onko noita missään enää?

  Nanni: Joo parasta on muuttamisen jälkeen kyylätä ja keksiä uusia nimiä:) Mun lempinimi on sitten varmaan muiden naapureiden keskuudessa Ulla Taalasmaa :D

  ninar: juu h&m:stä on, mutta tuo on joskus talvella ostettu ja oli silloin viimeinen kappale ainakin siinä liikkeessä, että en tiedä onko noita missään enää

  VastaaPoista
 8. kiva kun tulit lukijakseni ja löysin sinun kivan näköiseen blogiisi. Liityin myös ja iltaa!

  VastaaPoista
 9. Meidän naapurissa asuu mm. Elvis :D Hirveesti muita lempinimiä ei oo vielä keksitty, mutta Elvis on ja pysyy. Ihana tuo pojan huppari! ♥

  VastaaPoista
 10. Riikan blogi: Sulla on ihana blogi! Jäin koukkuun :) Kiva kun löysit myös tänne!

  emmm: huppari on kyllä kiva juu:)

  VastaaPoista
 11. Meillä naapurina hippi (hyvin usein myös ärsyttävä hippi) ja heppatyttö. Sit löytyy koiramummoa sun muuta. Meijän entisen kodin naapurissa asu perhe, jota KUKAAN ei ollu nähny ainakaan yli vuoteen, ni nimettiin se zombieperheeks.. Samassa talossa asu Sutisen mummo, jota kaikki asukkaat vältteli parhaansa mukaan; mummo oli hirvee juoppo joka oli päivät pitkät kännissä ja istu pääoven edessä rollaattorilla, usein myös kytiksessä roskiksen ovella. Jos nähtiin pitkältä et se on tulossa roskikselta talolle, piti laittaa juoksuks et kerkes toisesta ovesta sisälle, muuten olis joutunu keksimään tekosyyn miksei pääse silittelemään kissoja :D

  VastaaPoista
 12. Heini ihana blogi kuulin täst vast eilen ja tulin heti lukee läpi! Ja Karri on kyl maailman suloisin, en kestä!! :)) tuli vaa mielee et entäs ne lukion anitahirvoset ym ;) -jutta

  VastaaPoista
 13. Mä en edes muistanu koko Anitaa :D Voivoi mitä porukkaa sielläkin oli:D

  VastaaPoista
 14. Helou henuli
  Ihana tuo karri ikkunassa kuva...niinku kaikki muutkin kuvat. Niin on nättinä siinä:)

  VastaaPoista