tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pakkaushommia

Täällä on tällähetkellä sellainen kaaos, että hyvä jos kävelemään mahtuu. Siis ihan kirjaimellisesti puolet meidän tavaroista (joita on muuten aivan järkyttävästi) on revitty lattialle, osa on roskasäkeissä, osa laatikoissa, osa vaan lattialla. Tulee oikein epätoivoinen olo kun ympärilleen katsoo, että me ei IKINÄ saada pakattua tätä tavaramäärää siististi laatikoihin viikonloppuun mennssä jolloin meidän siis on tarkoitus muuttaa. Tilannetta ei ainakaan helpota lattioilla ryömivä ja vähän kontaavakin Karri, jonka suusta löytyy milloin kameran laturi ja milloin vessaharja...
Meidän olisi kyllä näin jälkiviisaasti ajateltuna pitänyt aloittaa tämä pakkaushomma jo ajat sitten, ja pakata pikkuhiljaa tarpeettomia juttuja pois. Mutta me viivyteltiin niin kauan kuin mahdollista, ajateltiin että kyyllä me hyvin ehditään ja ei sitä tavaraa nyt niin paljon ole (bullshit!), mä ja Karri lähdettiin pääsiäiseksi vielä Imatrallekin mun mummolaan.

Ensi viikonloppuna me siis muutetaan, mikä on kiva juttu, vaikka tämä pakkaaminen onkin aika karseaa hommaa. Torstaina puolestaan loppuu virallisesti mun vanhempainvapaani, mikä ei ole niin kovin kiva juttu. Mä olen kyllä itseasiassa ollut kotona jo yli vuoden nyt, koska jäin sairaslomalle ennen äitiysloman alkua, mutta silti koko loma on mennyt jotenkin niin nopeasti. Silloin viimevuonna näihin aikoihin tuntui, että tähän vanhempainvapaan loppumiseen on ikuisuus enkä viitsinyt suoda ajatustakaan sille, että jonain kauniina päivänä ei enää ansiosidonnaisilla juhlitakaan. En mä kyllä töihin ole vielä palaamassa, vaikka tuo kotihoidontuen määrä onkin niin järkyttävän pieni etten mä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Toistaiseksi olen valinnut nauramisen, mutta kunhan ensimmäinen reilu 300 miinus verot kolahtaa tilille niin voi olla naurut kaukana.

Karrilla on kova flunssa, ja varasinkin iltapäiväksi ajan lääkäriin. Saa nähdä onko taas korvatulehdusta vai mitä hauskaa sieltä tälläkertaa löytyy. Toivottavasti ei mitään, vaikka se aika epätodennäköistä onkin.

13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :)

  Meilläkin muutto edessä ens viikolla ja lattialla ryömivä seitsenkuinen ei todellakaan helpota hommaa.. Ja kahdestaan voitaisiin vaikka viikko syödä valmisruokaa kertakäyttöastioilta ym, mutta tuota poikaa varten on kuitenkin tietyt tavarat oltava viimeiseen asti pakkaamatta ja toisaalta niiden on uudessa kodissa löydyttävä heti!

  Mutta tsemppiä teillekin muuttoon, ihana alkaa laittamaan uutta kotia!

  VastaaPoista
 2. Reilu 300 miinus verot? eikö kotihoidontuken minimi ole vähintään 500e/kk?

  VastaaPoista
 3. juu 280e ei paljoa juhlita. mutta pk-seudulla maksetaan kuntalisää, muista hakea sitä kun muutatte! saa edes joitain euroja lisää tuohon aika naurettavan pieneen summaan..
  ja jos puolisolla on isot tulot, mitään lisiä ei siihen saa.
  muutenhan se summa on jotain 400e ja risat

  VastaaPoista
 4. Muutto on karseinta maailmassa! Yök! ja sitten vielä muuton jälkeen ne purkaamattomat pahvilaatikot...
  Tsemppiä projektiin siis! :)
  Ja totta, näillä tuilla ei kyllä paljon hihitytä pitemmän päälle, mutta on tää aika kumminki niin ainutlaatuista että kyllä sitä pärjää!

  VastaaPoista
 5. Mulla on ihan järkyttävä muuttokuume! Nyt kun oon vauvan kanssa kotona, enkä käy päivittäin koulussa, kaipaan kotipaikkakunnalle, mikä on kylläkin naapurikunta :P Olis helppo hyppää vaunujen kanssa bussiin ja siskon luo tai vanhemmille. Lisäks kaikki tässä nykyisessä kämpässä on alkanut tympiä. Ääähh! Miten saan mun miehen innostuu kans? :D

  VastaaPoista
 6. Lilli: Mullekin iski tajuntaan vasta tänään, että nämä laatikot on tosiaan vielä purettavakin...Tsemppiä myös sinne!

  jensku: no oliskin :D Mutta juu ei ole, se reilu 300 miinus verot on se perusosa jonka kaikki saa tuloista riippumatta, mutta sitten pienituloiset voi saada jotain lisää siihen vielä. Ja tietenkin tuohon 300 miinus verot summaan tulee kuntakohtaiset kuntalisät päälle vielä.

  Kippuralla: juu tuo kuntalisä juttu on tosi hyvä, helsingissä kun se on vielä suomen suurin kuulemma :) Täällä turussa esimerkiksi ei ole kuntalisää ollenkaan...

  Heini: kiitos tsempeistä, niitä tosiaankin tarvitaan...

  harika: Pakottamalla! Uhakilulla ja kiristämisellä :D Etsit jonkun niin hyvän asunnon että sun miehen on pakko suostua! Meillä kyllä Juho oli se osapuoli joka alunperin ehdotti muuttamista joten en ehkä ole paras neuvomaan tässä suostuttelujutussa :D

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä muuttoon!!! Ja jee, Helsingissä kuntalisä muistaakseni 300e luokkaa. Onhan täällä tosi kallistakin toki kaikki.

  VastaaPoista
 8. Kivoja kuvia, varsinki viimeinen, sai naurahtamaan! Hyvää kevättä :)

  VastaaPoista
 9. Minttu: Kiitos! Juu, onhan siellä kalliimpaa asuminen ainakin. Ja kampaajat! :D Mutta muissa asioissa mä ainakaan en ole mitään hirvittäviä hintaeroja esimerkiksi Turkuun verrttuna huomannut. Ruoka, julkinen liikenne, yms. jutut on aikalailla saman hintaisia:)

  2407: Hyvää kevättä sinne myös!(:

  VastaaPoista
 10. Muuttaminen on NIIN rasittavaa, tiedän, koska oon muuttanut elämäni aikana yli 10 kertaa. Viimeisimmäksi vähän alle puoli vuotta sitten... toivottavasti lähestulkoon viimeistä kertaa. :-)

  Sulle on tunnustus omassa blogissani - käyhän kurkkaamassa!

  Ihania kevätpäiviä ja tsemppiä muuttoon. :-)

  VastaaPoista
 11. Etkö voisi hakea ansiosidonnaista kotihoidontuen lisäksi? Itse olen työtön ja haen töitä koko ajan (poika 1,5vuotta) joten saan sen ansiosidonnaisen josta vähennetään se kotihoidontuki. Käteen jää about tonni kuussa kun kuntalisää ei tästä ansiosidonnaisesta vähennetä. Kannattaa googlata tai vaikka soittaa kelaan. Kyllä se mahdollista on :) Tosin töihinhän on oltava valmis menemään, sitä tässä itse kuumeisesti haen..

  VastaaPoista
 12. Elina: no niin on! Mekin muutettiin usein kun olin lapsi, mutta silloin muuttaminen oli vielä ihan ok kun ei tarvinnut pakata muuta kuin oman huoneen tavarat :D

  Anonyymi: No muutenhan tuo olisikin järkevää, mutta kun mulla on kyllä työpaikka odottamassa äitiyslomalta paluuta :)

  VastaaPoista
 13. Haaa! Olin vaan surkeena, että kun oon kotona nyt niin paljon vauvan kans ni tuntuu yksinäiseltä nyyh. Näytin sille kuin paljon edullisimpii asuntoi saa, uudempia ku tää meijän nykynen ja saunallisia ja nyt on hakemukset vetämässä kahteen yhtiöön :P Toivottavasti kesän kuumat kuukaudet olis jo poissa täältä pätsistä!

  VastaaPoista