maanantai 20. helmikuuta 2012

Pikareissu

Käytiin eilen ihan extempore reissulla Helsingissä. Ilma oli kyllä aikamoinen, lunta pyrytti ja vasemmalla kaistalla olisi voinut hiihtää. Mutta eipä meillä mikään kiire ollutkaan, Karrikin nukkui sekä meno että tulomatkan kokonaan.
Oli kiva käydä pitkästä aikaa vanhoilla kulmilla ja yllättää muutama tuttu. Toisaalta tuli taas kauhea himo muuttaa takaisin, mutta toisaalta en tiedä. Mä en taida tietää enää oikeastaan yhtään mistään mitään.

Joku anonyymi kysyi, että miksi mun kaikki jutut on lähiaikoina olleet niin negatiivisia ja "kyllästyneitä"? Vastaus on tähänkin kaiken kattava: en tiedä. Mulla on kauhea stressi vähän kaikesta, hermot kireällä ja väsyttää muutenkin. Hermoloma olisi paikallaan, mutta tästä kotiäidin hommasta kun ei noin vain laiteta loma-anomusta vetämään. Pakko siis vaan hoitaa hommat ja pitää poika tyytyväisenä.


6 kommenttia:

 1. Poika ie kylläkään ole tyytyväinen, jos äiti on kireä. Päällisin puolin voi näyttää tyytyväiseltä, mutta lapsi vaistoaa ja imee äidin stressin ja se vahingoittaa lasta. Lasten psykiatriassa tiedetään selkeästi, että lapsen masennus on aina äidin masennus, samoin äidin stressi nostaa lapsen kortisolitasoja, joka aiheuttaa lapselle ylivilkkautta ja keskittymishäiriöitä ym. Että kannattaa kyllä oikein vakavasti miettiä millä rauhoittelisi ja rentouttelisi itseään.

  Parempaa viikkoa toivotellen
  Nasu

  VastaaPoista
 2. Eiköhän jokainen äiti ole joskus stressaantut, se on ihan normaalia. Tuskin yksikään lapsi siitä vahingoittuu, ellei stressi ja hampaan kiristely ole ihan jatkuvaa. Sitäpaitsi mun henk. koht. mielipide on, että lapsi saa pienestä pitäen tottua siihen ettei kukaan ihminen ole aina kuin naantalin aurinko, vaan välillä tulee huonompiakin päiviä eikä sitä naamaa tarvitse silloin vääntää tekohymyyn vain siksi ettei lapsi näkisi.
  Pitäaikainen stressi on kuitenkin sitten jo ihan eriasia johon pitää hankkia apua.

  VastaaPoista
 3. Silloin tällöin stressaaminen ihan normaalia, ei vahingoita lasta millään tavalla. Jaksamisia sinne! :)

  VastaaPoista
 4. Sulla on aivan ihana blogi ja mulla on saman ikäinen poika,joten asiat jota käsittelet ovat lähellä sydäntä.Stressi AIVAN normaalia ja samaa myös täällä eikä lapsi siitä kärsi.Mistä on muuten tuo Karrin haalari,kun se on niiiiin ihana.Ja Karri on söpö itsensä <3

  VastaaPoista
 5. kiitos molemmille:) Karrin haalari on Marimekon:)

  VastaaPoista
 6. Ihan normaalii. Täälläkin on välillä samat fiilikset itse kullakin.

  Jos on tylsää niin tsekkaa saamasi award+haaste mun blogista:

  http://mirdi.blogspot.com/2012/02/blog-award-for-me-really.html

  VastaaPoista