perjantai 10. helmikuuta 2012

Aamuisin

Vielä jokin aika sitten Karri heräsi aamuisin vasta 9-10, mikä oli mulle oikea unelma. Nykyään kuitenkin jo siinä seitsämän aikoihin alkaa pinnasängystä kuulua ähinää ja höpötystä ja siinä vaiheessa kun saan betonin raskaalta tuntuvat raajani ylös sängystä, on Karri useimmiten käännähtänyt jo pää jalkopäähän päin ja mahalleen.
Monesti yritän ottaa pojan vielä meidän väliin elätellen toivoa että maitopullo saisi vielä torkahtamaan vähän, mutta ei. Kun maitopullo on tyhjä, alkaa kääntyileminen molemmille kyljille, mun ja Juhon raapiminen, hiuksista vetäminen käsien pureminen ja kylkiin potkiminen. Ei siis auta muu kuin ottaa riiviö kainaloon sekä suunnata vaipan vaihtoon ja hampaan pesulle.

Olen myös yrittänyt valvottaa poikaa illalla vähän myöhempään. Karri kun menee muuten jo kahdeksan maissa yöunille, eikä herää ennen aamua syömään kuin siinä n. klo 23. Mun mielestä poika voisi hyvin mennä nukkumaan vaikka kymmeneltä ja herätäkin sitten yhdeksältä. Mutta ei, niin ei. Kahdeksalta Karri on jo niin väsynyt, että mielialat vaihtuu itkusta nauruun ja toisinpäin sekunnissa, missään ei ole hyvä, mitään ei huvita tehdä ja sitä rataa. Eipä silloin paljon toista valvottaa huvita.

Vaihtoehtona olisi tietysti se, että menisin itse aikaisemmin nukkumaan. Mutta Juho tulee töistä monesti vasta kahdentoista jälkeen ja haluaisin ehtiä viettämään yhdessä Karritonta aikaa edes hetken ennen nukkumaanmenoa. Siitä en haluaisi tinkiä.

Moni yövalvoja vauvan äiti varmaan nauraa nyt itsensä kuoliaaksi, että valitanko mä tosissani siitä että joudun heräämään jopa aamulla seitsämältä katkoksitta nukutun yön jälkeen...Mutta en mä valita, tiedän kyllä että meillä nukutaan melkoisen hyvin aikaisesta herätyksestä huolimatta. En vaan ehkä ole tottunt heräämään niin aikaisin (nimimerkillä lukioaikoina saatoin joskus nukkua koko koulupäivän ohi, työelämässä jouduinkin sitten ripottelemaan kolme herätyskelloa ympäri makkaria että heräisin...)

Ja tässä kuvia mun valvotusyrityksestäni, nämä on siis kaikki otetu kahden minuutin sisällä, että pientä räjähdysherkkyyttä on havaittavissa......
9 kommenttia:

 1. Voi toista. Meillä kans herätään nykyään aikaisemmin kuin ennen, mutta sitten vaan köllötellään, koska en jaksa heti nousta sängystä, vaikka herätäänkin.

  Ja Ihanat housut Karrilla! :D

  VastaaPoista
 2. Karri on kyllä niin hurmaava poika:)

  VastaaPoista
 3. Mä en ole uskaltanut mainita sanallakaan meidän rytmistä omassa blogissa, koska tuntuu, että nykyään tulee luettua kaikkien blogeista siitä, kuinka yöt valvotaan ja päivät valvotaan kun vauva nukkuu, eikä missään vaiheessa saa nukuttua. Mutta meillä on siis 7,5 viikkoisen neidin kanssa ihan sama tilanne. Ensimmäiset kuusi viikkoa nukuttiin aamuisin kymmeneen -yhteentoista, mutta nyt on jotain tapahtunut, ja herätään siinä seitsemän kahdeksan aikaan. Itsekin yritän samaa, että nostan tytön sänkyyn ja yritän saada unta palloon molemmille, mutta äh.. sellainen ähinä ja tohina kuuluu vierestä, ettei toivoakaan kenelläkään enää nukkumisesta. :D

  VastaaPoista
 4. Ihan kun olisi lukenut suoraan meijän nykyhetkeä :D Meillä mentiin myös ennen juuri niin että joskus nukuttiin/torkuttiin jopa puoleenpäivään.. Nyt noustaan ylös seittemältä ja noi illat on just kun meijän tytöstä kirjotettu ;)

  VastaaPoista
 5. Meillä kanssa pikkuhiljaa pojat herää kokoajan aikaisemmin ja aikaisemmin. Mä olen niin aamu-uninen että pahaa tekee. Onneksi harvoin kuitenkaan ennen kasia alkaa aamut. Ja K jo niin iso että tänäänkin kun heräsi puoli seiskan aikaan laitoin muumit pyörimään ja nukuin vauvan kanssa vielä tunnin :D ! Törkee mutsi..

  Aikasin heräämisessä on myös puolensa, monet lasten harrastukset kerhot ja muut kun ainakin täälläpäin alkavat viimeistään kymmeneltä. Ja iltasin saa sitten omaa aikaa enemmän.

  VastaaPoista
 6. joillain on vaan luonnostaan aikainen rytmi; meillä on esikoisella ja kaksi muuta nukkuisi vaikka miten pitkään.
  pienin nukkuu heräämättä noin 21-8 tai 22-9 tms.
  toisaalta helpottaa joskus päiväkotielämää ja juurikin perhekahviloita yms, jos aina ei tarvitse kellon kanssa kyttäillä että nouseeko ajoissa vai ei.
  paitsi että ainakin marakatissa joka on (oli, en tiedä?) teidän lähellä niin taisi olla puoliltapäivin/iltapäivisinkin ohjelmaa

  VastaaPoista
 7. Satu: Olis tosiaan ihana edes köllötellä, muttakun se on yhtä riehumista josta on rentous kaukana :D Toisaalta minkäs toinen sille voi että on niin innoissaan ja virtaa täynnä...

  Karo: :) Onhan se!

  Krista: Juu mäkin kyllä ajattelin että saan varmaan aikamoiset loat niskaan kaikilta näiltä univaikeuksisten vauvojen äideiltä, kun yleisempää tuntuu tosiaan olevan se että nukutaan koko yö pätkittäin...

  Saana: No niimpä, kaiholla muistelen sitä kun kahdeltatoista vääntäydyttiin sängystä ylös ja joskus Karri jäi vielä silloinkin nukkumaan!

  Minttu: Myönnän, että olen jo vähän mielessäni odotellut sitä aikaa kun Karrille voi laittaa dvd:n pyörimään ja torkahtaa itse vielä vähän ;) Ja on se tosiaan kiva, että on sitten illalla reilusti omaa aikaa!

  Kippuralla: Mä en vaan voi ymmärtää keneltä Karri on aikaisen rytminsä perinyt, mä kun olen niiin aamu uninen kuin olla vaan voi ja silti Juho on vielä muakin enemmän!
  Marakatti on mun mielestä tossa lähellä edelleen, mutta ei olla koskaan vielä toistaiseksi käyty..

  VastaaPoista
 8. Siellä on ihan kivaa ohjelmaa isommille, ne on askarreltu vappuhattuja, kasvomaalauksia jne. Isompi lapsi taitaa saada enempi irti siitä ohjatusta toiminnasta kuitenkin.

  VastaaPoista
 9. kippuralla: no näin mä olen vähän miettinytkin, että ehkä vähän isompana voisi noissa rueta käymään:)

  VastaaPoista