sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Punottu matto

Etsin pitkään eteiseen mattoa. Mustavalkoista, raidallista tai ruudullista, tai ehkä jotain muuta yksinkertaista ja selkeää. Muodon piti ensin olla pitkän mallinen, kunnes päätinkin haluta pyöreää. Etsin kaupoista, etsin netistä, etsin kaikkialta mutten löytänyt mieleistä ja kohtuullisen hintaista. Jos budjetti olisi ollut nelinumeroinen, ei löytäminen olisi ollut juttu eikä mikään. Budjetti oli kuitenkin kolminumeroinen, ja vieläpä kolminumeroisten alimmasta päästä.

Lopulta turhauduin ja päätin tehdä maton itse. Hintaa tuli yksinumeroinen luku, kun ainoa mitä kotoa ei löytynyt sopivan kokoisena oli neulat. Olen itse ihan tyytyväinen, tosin tuo jää varmasti harjoitusversioksi ja teen uuden suuremman ja virheistä viisastuneen version kunhan jaksan. Tällä hetkellä sormet ovat kamalan kipeät punomisesta ja ompelemisesta, joten tuo saa ajaa asiaansa nyt toistaiseksi.


5 kommenttia:

 1. Tosi hieno! :) ootpas ollut näppärä!

  VastaaPoista
 2. hei meillä on olkkarissa samantapainen itse tehty! :) tosin "anopin" käsialaa, ei minun.

  VastaaPoista
 3. Vautsi.Vikattu, oletan? Itse olen unohanut koko virkkaamisen jalon taidon heti seiskaluokan käsityötuntien jälkeen... Haluaisin myös tuon tyyppisen maton, mutta netissä myytävät (esim. Virkkuukoukussa-merkkiset) ovat järkyn hintaisia.

  VastaaPoista
 4. no itseasiassa ei ole virkattu, koska mä en koskaan sitä jaloa taitoa ole oppinutkaan...:) Tuo on tehty mustista ja valkoisista matonkuteista (paksuista), valkoisia oli enemmän. Sitten vaan "punoin" aina neljästä kuteesta kerrallaan sellaisen paksun "köyden", eli siis niinkuin pullapitkoa tekisi. Ompelin ihan ompelukoneella ne köydet yhteen yhdeksi pitkäksi, rullasin ympyrän muotoon ja ompelin sieltä keskustasta lähtien kiinni niin, että aina vierekkäiset punokset on ommeltu keskenään kiinni.
  Tulipas epäselvä selostus :)

  VastaaPoista
 5. Huh..taitaa jäädä meikäläisellä tekemättä...

  VastaaPoista