tiistai 13. joulukuuta 2011

Ulkoistettu vauvakuume

Mä olen tässä lähiaikoina huomannut, että mun vauvakuumeeni on selvästi ulkoistettu muutamille lähipiirin ihmisille.
Meillä ei missään tapauksessa ole tarkoituksena hankkia toista apinanpoikasta tähän talouteen ainakaan seuraavaan viiteen vuoteen. Syyt ovat niinkin yksinkertaisia, kuin että
1.Haluan opiskella opiskeluni pois ennen toista tulokasta
2.Haluan, että Karri saa elää ainakin vauva-aikansa ja mieluiten myös taaperoiän meidän ainoana lapsena. Näin pystytään myös tarjoamaan Karrille paljon enemmän itsestämme ja lompakostamme, itsestämme enimmäkseen.
3.Kunnioitan kyllä perheitä joissa on monta lasta, mutta itse olen varsin tyytyväinen tähän yhteenkin, toistaiseksi.
4.En näe mitään syytä alkaa puskea pentua toisensa perään kuin tehtaan linjalta
Ja edellämainitut syythän ovat vain meidän perheen mielipiteitä, joten hernepellon vetäminen pyllyyn asti on turhaa jos joku siellä ruudun toisella puolella nyt sattuu olemaan asioista erimieltä.

Kuitenkin, nyt lähiaikoina suunnalta jos toiselta on alkanut tulemaan kyselyitä seuraavasta lapsesta. Milloin sellainen tulee? Tuleeko? Tuleehan? ON TULTAVA! Lisäksi hienovaraisia (not) vihjailuja, kuten "ei teidän nyt kannata noita pieneksi jääneitä vaatteita myydä ainakaan, JOS VAIKKA TULEE JOKU TOINEN JOKA NIITÄ TARVITSEE". Kaikkein pahinta on, että kieltävää vastausta ei hyväksytä. Jos vastaan että "No, ei meille ihan lähivuosiin ole kyllä toista tulossa" Niin takaisin lymyillään kulmien alta ja myhäillään että "niiii i, no eihän sitä koskaan tiedä". Tässä alkaa ihan pelottaa, että suunnitteleeko ne mummot ja mammat mulle jotain kotikutoista inseminaatiota kun nukun vai häh?!

Ja kyllä, uskokaa tai älkää, mutta on mahdollista että ihmisellä on vauvakuumetta yhtä vähän kuin salkkareiden sergeillä näyttelijäntaitoja. Toisten vauvamahat on söpöjä joooo, mutta itselleni en sellaista pukeutumista, nukkumista, syömistä ja kaikkea elämää rajoittavaa möhkälettä tissieni alle haluaisi. Synnyttämisen ajatteleminenkin aiheuttaa kylmiä väreitä ja toivetta, että kuolisin ennemmin kuin synnyttäisin. Se tuska ja kipu oli jotain niin sietämättömän hirveää, että seuraava lapseni syntyy sektiolla tai jää mahaani. Lisäksi, en kaipaa ihan pikkupikkuvauva aikaa. En kaipaa parin tunnin välein heräämistä öisin, en kaipaa parin tunnin välein tapahtuvaa syömistä, en kaipaa sitä huonoa omaatuntoa joka iskee joka hemmetin kerta kun käy vaikka valintatalossa ja on jättänyt vauvansa isän kanssa kotiin (vielä pahempi vaihtoehto on käydä siellä valintatalossa sen miehen kanssa ja jättää vauva siksi aikaa vaikka mummolaan, hui kauhea!)

Olen enemmän kuin iloinen juuri tästä iästä, jossa Karri on nyt. Hän on vielä vauva, ei osaa vielä lähteä lätkimään paikasta johon hänet jätän, mutta silti osaa nauraa räkättää naama punaisena, niskaa ei tarvitse muistaa tukea ja yöt nukutaan 11h putkeen. Tätä ikää tulen varmasti kaipaamaan ja tämän ei-vastasyntynyt-mutta-kuitenkin-vauva ajan ansiosta haluan varmasti toisen ja ehkä kolmannenkin lapsen, sitten joskus!!


Ps. selailin liikenteen lähteitä ja huomasin että joku oli linkitellyt mun blogia kaksplussan johonkin vauvanvaatejuttuun ja väittänyt omakseen. No, voin selventää, että en kyllä pyöri kaksplussalla saati linkittele sinne blogiani..

9 kommenttia:

 1. Meillä poika on nyt 5kk ja oon alkanu miettimään koska olisi pikkusisaren aika. Mä oon kanssa sitä miltä, että on ehkä parempi jos antaa jokaisen lapsen olla se vauva. Jos tekisi lapset 1.5 vuoden ikäerolla ei ehkä uuden vauvan myötä olisi aikaa huomioida vanhempaa lasta niin paljon kuin lapsi haluaisi. Jos taas lapsilla on vaikka se viisi vuotta ikäeroa, saavat molemmat lapset olla vuorollaan pieniä. Viisi vuotias kuitenkin leikkkii jo paljon yksinään.

  VastaaPoista
 2. Sain sellaisen kuvan että olet itse vetänyt sen herneen jonnekkin. En ymmärrä miksi näitä vauvakuumeita tai kuumeettomuuksia pitää niin kauheasti todistella. Jos harmittaa utelijat niin sanoo niille että hoida omat asiasi tai kohauttaa olkapäitään. Ei kai tuota tarvitse niin kauheasti selitellä kohdilla a, b tai c. Olet nuori vielä, ehdit tehdä vaikka mitä ennenkuin lapsitekovuodet alkaa ehtymään. Nauti tästä ajasta äläkä ole niin puolustuskannalla. Ei kaikilla ihan oikeasti ole sitä vauvakuumetta, olet vaan tainnut rekisteröidä ne joilla on ja olet siitä muodostanut jonkinlaisen ongelman. Oishan se ihan kamalaa jos me kaikki kuumeiltais kun väkiluku muutenkin vaan kasvaa ja kasvaa.

  Tuo kaksplus juttu on kyl aivan suolesta. Että ihmisillä on aikaa tehdä vaikka mitä ihme juttuja.

  Oikein hyvää ja kuumeetonta joulua jokatapauksessa!

  VastaaPoista
 3. " Ja kyllä, uskokaa tai älkää, mutta on mahdollista että ihmisellä on vauvakuumetta yhtä vähän kuin salkkareiden sergeillä näyttelijäntaitoja "

  Repesin ääneen :D
  Mutta miusta sillä Eliaksella on vähemmän taitoja *:D

  VastaaPoista
 4. jansky: totta! Mun mielestä on tärkeää antaa jokaisen lapsen olla rauhassa se perheen pieni, eikä alkaa heti 1v:nä opettamaan että "nyt sinä olet isoveli, tässä on pikkusisko. Sinä olet nyt iso poika!" Mutta jokainen tavallaan..:)

  Anonyymi: Sait sitten ihan oikean kuvan! Mä nimittäin olen vetänyt herneen nenään juuri noiden kyselijöiden takia!:) Ja tiedän sen, että olen suht nuori ja juuri siksi en niitä lapsia vielä enempää haluakaan kun sitä aikaa tosiaan vielä on!:) En vaan ymmärrä miten tämä vauvakuumeettomuus ei mene joidenkin jakeluun, vaan on jotain outoja oletuksia että kaikki tekee lapset 2v ikäerolla ja kaikilla on vauvakuume heti kun oma vauva ei ole enää ihan vastasyntynyt..

  Sini: No joo, Elias vetää kyllä pohjat!:D Ja sitten se "lätkäjengin" tyyppi joka pyysi talea lataamaan sen kuvan :´D

  VastaaPoista
 5. Kiva että joku toinenkin on tätä mieltä kakkosen hankinnasta, sillä kaikki mun tutut ovat täysin sitä mieltä, että lapset muutaman vuoden ikäerolla.

  Sun teksiä kun luki niin olisi voinut luulla, että itse olisin tuon kirjoittanut, allekirjoitan jokaisen kohdan!

  Itsessäni on kuitenkin jonkun verran vielä itsekkyyttä tallella, ettei ajatus kahden vaippaikäisen kanssa kotona heilumisesta saa vain niskavillat pystyyn.

  VastaaPoista
 6. Hip hip hurraa. Ihanaa rehellisyyttä. Ja oi kuin meilläkin joskus koittaa tuo 11 tunnin yöunien aika niin kyllä sitä riemu repeää. Huomasin muuten itsekin eilen blogissani vierailijoita jostain vauva-lehden keskustelupalstalta, ja kun yritin mennä kurkkaamaan, kävi ilmi, että kyseessä on joku ihme suljettu keskusteluketju, jonka jäseneksi pääsee vain kutsusta...ei voi kuin arvailla mitä siellä raapustellaan...

  VastaaPoista
 7. maiju: Niimpä, siitä itsekkyydestä se varmaan täälläkin kiikastaa, mutta mun mielestä jokainen ihminen saakin olla ainakin tämän verran itsekäs ;)

  Sandy: Eiköhän ne yöunet teilläkin aika pian pitene, vaikka eivät nyt vielä ihan katkottomaksi muuttuisikaan:) Nuo mammapalstat on kyllä oikea ihmiskunnan kirous. Olen myös huomannut, et googlasitpa sitten ihan mitä tahansa maksalaatikosta välilihaan niin aina tulee ensimmäisenä hakutuloksena kaksplussan keskusteluja...

  VastaaPoista
 8. Ehkä on joskus hyvä odottaa, ainakin siihen asti että kykenet synnyttämään taas. Ennen sitä et välttämättä olisi valmis

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Juu, no jos tästä tekstistä ei käynyt jo ilmi, niin en totta tosiaan ole valmis, enkä ehkä haluaisi ollakaan. Ja jos sekään ei käynyt ilmi, niin täällä kyllä odotetaan, ja monta vuotta odotetaankin.
  Sitä tosin en tiedä auttaako se odottaminen mun haluuni synnyttää "perinteisellä tavalla" enää koskaan, mutta onneksi muitakin keinoja on olemassa:)

  VastaaPoista